Op zondagmiddag 9 september 2012 is Klein Podium te gast in de Salon Dell’Arte. Dit gezelschap bestaat uit enthousiaste zangers, die samen met professionals, iedere twee jaar een opera op de planken brengen. Klein Podium brengt hoogtepunten uit ‘Don Giovanni’ van Mozart die ze het komende half jaar gaan uitvoeren in de theaters op;25 november in Almelo, Hof 88, 9 december in de Jesuïtenkerk in Lier(B), 19 januari 2013 in de grote zaal van Schouwburg de Kring in Roosendaal, 24 januari in CC de Kruisboog in Tienen(B) en in het weekend van 25/26 januari in Destelbergen(B).   


 

Don Giovanni(KV527), is een opera van Wolfgang Amadeus Mozart in twee bedrijven naar een libretto van Lorenzo da Ponte. De opera is op 14 oktober 1787 voor het eerst opgevoerd in Praag ter gelegenheid van het huwelijk van een nicht van keizer Jozef II, maar de officiële première was op 29 oktober in datzelfde jaar. Het verhaal is gebaseerd op de mythe van Don Juan. 'Don Giovanni' wordt nog steeds regelmatig opgevoerd in de grotere operahuizen. De opera behoort, samen met Così fan tutte en Le Nozze di Figaro, tot de 'grote Italiaanse drie' van Mozart.

In de Salon Dell’Arte laat Klein Podium u alvast kennis maken met hoogtepunten uit Don Giovanni. In dit meesterwerk proberen zij Don Giovanni te doorgronden. Is hij een slecht mens? Een natuurkracht? Of is hij een spiegel die ons wordt voorgehouden; zijn wij soms net zo onveranderlijk en egoïstisch als hij?

 Rolverdeling

  • Don Giovanni, jonge edelman, vrouwenversierder – Lennaert van Anken, bariton
  • Donna Anna, verloofde van Don Ottavio – Lotte van Roosmalen, sopraan
  • Donna Elvira, verlaten door Don Giovanni – Elly van den Berg, sopraan
  • Leporello, knecht van Don Giovanni – Karel Sieben, bas
  • Don Ottavio, verloofde van Donna Anna – Adrian Fernandes, tenor
  • Zerlina, een boerenmeisje, bruid van Masetto – Eline Delis, sopraan
  • Masetto, een boerenjongen, de bruidegom van Zerlina – Erik Stevens, bas
  • Il Commendatore, commandeur en vader van Donna Anna – Erik Stevens, bas

Aan de vleugel, Laura Bos, http://laurabos100.wix.com/laurabos

Voor meer informatie over Klein Podium www.kleinpodium.nl

Reserveringen voor het optreden op 9 september 2012 in de Salon Dell’Arte in Kruisland om 14.30 uur bij voorkeur via e-mail info@salondellarte.nl  of T 0167-536012.  M 06-29108410.  

De kaarten kosten Euro 15,00 all in. Aanvang concert 14.30 uur. U bent welkom vanaf 14.00 uur