Elisa zingt onder begeleiding van gitaar, bespeeld door Kees Arntzen, boeiende liederen van Tucholsky en Eisler en brengt na de pauze Spaanse liederen ten gehore.

Elisa RoepSopraan
De sopraan Elisa Roep, succesvol afgestudeerd aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam, heeft een brede muzikale interesse. Zoals zij voorheen de wereld verkende, zo bereist zij momenteel het muziekrepertoire door de eeuwen heen. Als soliste wordt zij regelmatig gevraagd voor zowel oratorium, opera en lied als voor kamermuziek, in binnen- en buitenland. Zo was zij ondermeer te horen in verschillende oratoria van Bach, Mozart, Mendelssohn, Rossini. Tevens in (opera)werken van o.a. Monteverdi en Purcell, tot aan de componisten van de 20e eeuw; Larsson en Jenkins.

Met het hedendaagse jazz project 'The President of the Globe' toerde zij in september 2005 door Rusland. Onlangs zong zij bij De Nederlandse Opera in het solistisch ensemble van de opera ‘Wagner Dream’ van Jonathan Harvey in het kader van het Holland Festival.

Elisa is medeoprichter van het eigentijdse trio 'To be Sung' samen met de celliste Eva van de Poll en de (bas)klarinettist Fie Schouten. Ook geeft zij, onder andere met pianist Kimball Huigens, uiteenlopende recitals binnen het door haar zo geliefde Liedgenre.

Van Kees Arntzen vertolkte zij eerder de rollen van Drugs en Schilderkunst in zijn opera ‘Fenomeen’ over Herman Brood.
 

Kees Arntzen - Gitarist

Als klassiek gitarist speelde Kees Arntzen op velerlei locaties en in allerlei combinaties; Met het Serenade Trio in Londen en Innsbruck. Solistisch en asl gitaarduo in Wenen, Salzburg, Amsterdam en Rome En met het Trio Redobles in Amsterdam en bij de Haarlemse Luit en Gitaardagen. Met zangeres Henriette Schenk en pianist Paul Prenen ontwikkelde hij een cabaretesk programma met eigen liederen en teksten rondom de Duitse satiricus Kurt Tucholsky. Tonsatz bij prof. Paul Kont,
Instrumentatie bij prof. Johannes en compositie bij Friedrich Cerha.

Hij schrijft zowel in opdracht als op eige. instigatie.
Sinds 1984 schrijft Kees met grote regelmaat over muziek voor 20 vaktijdschriften. En als recensent voor de dagbladpers (Parool, Trouw). Daarnaast verzorgt hij mondelinge inleidingen tot concerten en opera’s. Bijzondere interesse heeft hij naast de hedendaagse muziek voor de opera, een kunstvorm waarover hij levendig kan vertellen.

U bent op 25 januari 2009 vanaf 14.00 uur welkom in onze Salon dell’Arte, aan de Roosendaalseweg 24, in Kruisland. Het concert begint om 14.30 uur. Reageert u snel, want het aantal plaatsen is beperkt. De entree bedraagt Euro 15,- inclusief koffie, thee, een hapje en een drankje.

Met vriendelijke groet, namens de Stichting Dell’Arte, Jan en Lia van den Brand