SINTIROMARUS


Passie en hartstocht zijn de sleutelwoorden van het bijzondere zigeuner ensemble Sintiromarus. Allen cum laude afgestudeerd aan het Koninklijk Conservatorium en prijswinnaars van het Prinses Christina Concours.

Het ensemble is opgericht in oktober 2006 en bestaat uit Blichta Hoopman (viool), Noa Eyl (viool), Anatoli Kotchebine (piano) en Dani Luca (cymbaal). De naam Sintiromarus is een verwijzing naar de afkomst van de musici. Sinti, de afkomst van Blichta Hoopman, is een benaming voor zigeuners uit West Europa. Roma worden de zigeuners uit Oost Europa genoemd, zo is Dani Luca een Roma. De pianist is Rus en zo ontstond de naam Sintiromarus!

Het ensemble speelt authentieke zigeunermuziek uit de Balkan en Rusland. Met hedendaagse elan krijgen die gouden, oude stukken nieuw leven ingeblazen. Door de klassieke opleiding zijn zij eveneens in staat op hoog niveau werken van klassieke componisten, die zich hebben laten inspireren door de zigeuner- volksmuziek uit te voeren.

Sintiromarus concerteerde op het Festival Classique, Vredenburg Utrecht, Concertzaal Cadens in Haarlem en in de Spiegelzaal van het Concertgebouw in Amsterdam. Ook maakte het ensemble diverse tournees naar Frankrijk In augustus 2008 was het ensemble finalist op het Wereldculturen Muziekconcours in Vlaardingen en in oktober 2009 brachten zij hun 1ste CD “Latcho Drom” (goede reis) uit. Of ze nu een Hora, een Csàrdàs of Hongaarse dansen van Brahms spelen. Sintiromarus speelt muziek die al bij de allereerste maten de weg weet te vinden naar het hart met hun eigen “klasssieke zigeunersound”.

Meer informatie vindt u op www.sintiromarus.nl .

Reserveringen voor het optreden van Sintiromarus op12 december 2010 in de Salon Dell’Arte in Kruisland om 14.30 uur via e-mail info@salondellarte.nl  of T 0167-536012.  M 06-29108410.  

Kaarten kosten Euro 15,- inclusief programma en consumpties.