Op zondagmiddag 16 oktober een theatraal concert door Petrie Akkerman en Jeroen Liedorp rondom Pauline Viardot.

Pauline leefde van 1821-1910. Ze was een Spaans/Franse componiste en mezzosopraan.

Haar vader was de Spaanse tenor Manuel del Populo Vicente Garcia. Rossini schreef voor hem de rol van graaf Almaviva in ‘De Barbier van Sevilla’. Met zijn tweede vrouw, sopraan Joaquina Sitches kreeg hij twee dochters en een zoon. Maria en Pauline werden zangeres en zijn zoon Manuel jr. een beroemd zangpedagoog. Maria werd een echte diva met een opwindend leven dat door de roddelpers gretig werd gevolgd. Haar korte leven eindigde dramatisch door een val van haar paard. 

Pianist Jeroen Liedorp behaalde in 1994 zijn diploma Docerend Musicus en in 1997 het diploma Uitvoerend Musicus aan het Rotterdams Conservatorium. Twee jaar later volgde de aantekening liedbegeleiding bij pianist Kelvin Grout. Hij volgde masterclasses bij o.a. Lazar Berman, Philippe Entremont en Graham Johnson.
Behalve als solist, orkestpianist en koorbegeleider is Jeroen actief als kamermusicus. Hij heeft diverse radio en CD-opnames gemaakt. 
Met sopraan Ingrid Kappelle heeft hij in 2008 en 2009 prachtige recitals gegeven in de kleine zaal van het concertgebouw te Amsterdam.

Zangeres Petrie Akkerman maakte, na een aantal jaren docent filosofie te zijn geweest, een ommezwaai van de universitaire wereld naar die van de muziek. Ze studeerde vanaf 2002 zang en Alexandertechniek bij Ron Murdock. Ze werd een tijdje gecoached door Margreet Honig en Benita Scholten. Vanaf 2007 studeert ze bij Hebe Dijkstra. In 2009 legde ze met goed gevolg haar eindexamen solozang af.
Petrie geeft regelmatig lied-recitals met diverse pianisten. Daarnaast zingt ze op projectbasis bij Padam, Ars Musica en het Asko-kamerkoor. Ook treedt zij op als solist in cantate-diensten, bij bruiloften en andere gelegenheden. De concert-vertelling over Pauline Viardot voert ze samen met Jeroen in 2010/2011 in het hele land uit.


Reserveringen bij voorkeur via e-mail: info@salondellarte.nl  

T 0167-536012 M 06-29108410.

                                                    
U bent op 16oktober 2011 vanaf 14.00 uur welkom in onze Salon dell’Arte, aan de Roosendaalseweg 24, in Kruisland. Het concert begint om 14.30 uur. Reageert u snel, want het aantal plaatsen is beperkt. De entree bedraagt Euro 15,00 inclusief koffie, thee, een hapje en een drankje.

Met vriendelijke groet, namens de Stichting Dell’Arte, Jan en Lia van den Brand