Op zondagmiddag 7 maart geeft het Duo Kandinsky een concert in de Salon Dell’Arte

Het Duo Kandinsky bestaat uit Anne Swinkels op klarinet en Toon Bierman aan de vleugel.

 

… en ze zaten op een avond in café Kandinsky zoals dat wel vaker voorkomt. Ze vertelden elkaar verhalen over muziek. Veel onbekende werken passeerden de revue en ze vroegen zich

af of ze die inspirerende werken ooit allemaal zouden spelen en de verhalen zouden kunnen doorvertellen. Een idee was geboren, net als de naam …Duo Kandinsky

 

Sinds 2004 zijn zij actief als duo en spelen samen in kamermuziekensembles met afwisselende bezetting. Naast de bekende werken voor klarinet en piano brengen zij op meeslepende en geïnspireerde wijze ook het minder voor de hand liggende repertoire. Het enthousiasme voor deze muziek staat bij hen voorop en daar weten zij het publiek steeds weer mee te overtuigen.

 

Zij namen in 2006 voor radio 4 het Grand Duo Concertant van Weber en de klarinetsonate opus 120 nr.2 van Brahms op. Zij gaven vele succesvolle recitals in o.a. de Toonzaal in 's Hertogenbosch, Muziekcentrum Frits Philips in Eindhoven, Paleis Het Loo en op de UITmarkt 2006 en 2007.

 

Mede door de heldere toelichting oogsten ze tevens veel succes in kleinere kamermuziekkringen. In November 2007 maakte de concertzender in het Cenakel in Tilburg een opname van een van hun concerten. Gevarieerd, prikkelend, nieuw en verassend: voor ieder wat wils!\

Anne Swinkels is in 2007 afgestudeerd als master aan het Fontys Conservatorium te Tilburg bij Lars Wouters van den Oudeweijer. Ze heeft gestudeerd bij onder andere Jan Cober, Jan Gruithuizen, Walter Boeykens, Nancy Braithwaithe en Geert Baeckeland, en ze heeft masterclasses gevolgd bij Charles Neidich, Rian de Waal en Andrew Marriner. Ze was concertmeester bij een tournee in Zwitserland met het Dutch Symphonic Windorchestra en ging met dit orkest vele jaren op tournee in Frankrijk. Anne is actief in verschillende kamermuziekensembles en richt zich voornamelijk op twintigste-eeuwse kamermuziek. Tevens is zij muziekdocent in het voortgezet onderwijs in Eindhoven.

 

 

Toon Bierman is in 2007 als master afgestudeerd aan het Fontys Conservatorium te Tilburg bij Joop Albracht, Jan Gruithuizen en Marie-Laure Boulanger. Hij heeft masterclasses gevolgd bij o.a. Håkon Austbø, Mikhail Vosskressensky, Jan Wijn, Marie-Laure Boulanger, Vladimir Tropp, Rian de Waal, Michael Davidson en Alan Weiss. Hij heeft deelgenomen aan diverse concoursen en festivals. Zo was hij prijswinnaar van het Prinses Christina Concours in 1999 en 2001 en won hij in 2006 met violiste Marieke Berendsen de juryprijs van moderne muziekserie De Link en was hij nauw betrokken bij de festivals Traces of Voices, Traces of Rythm en November music 2006 en 2007. Hij richt zich hierbij voornamelijk op de piano- en kamermuziek van de twintigste eeuw. Sinds 2009 is hij werkzaam als repetitor aan het Fontys conservatorium te Tilburg en is hij als freelancer werkzaam bij de Nationale Reisopera te Enschede. Tevens is hij vaste kracht bij Lunapark, een ensemble dat zich op hedendaagse muziek richt.

 

Reserveringen bij voorkeur via e-mail: info@salondellarte.nl  

T 0167-536012 M 06-29108410.

                                                    
U bent op 7 maart 2010  vanaf 14.00 uur welkom in onze Salon dell’Arte, aan de Roosendaalseweg 24, in Kruisland. Het concert begint om 14.30 uur. U bent welkom vanaf 14.00. Reageert u snel, want het aantal plaatsen is beperkt. De entree bedraagt Euro 15,00 inclusief koffie, thee, een hapje en een drankje.

Met vriendelijke groet, namens de Stichting Dell’Arte, Jan en Lia van den Brand