Weense middag

Angelique Wardenier (sopraan), Henk Kreukniet (tenor), Jack de Bie (piano) en Martin de Deugd (viool) brengen een programma van Weense en het sterk met Wenen verbonden Operette repertoire, ik zeg altijd tegen ons publiek; Laat u "NU" meevoeren naar de sfeer van "TOEN" de sfeer van de terrassen theaters en koffiehuizen of te wel het Romantische Wenen van toen.Angelique Wardenier, Sopraan.
Na een klassieke ballet studie begon Angelique haar zangstudie bij Willem van der Engh. Gefinancierd door het Anjerfonds volgde zij zang en theaterlessen bij Lily Loerkens te Amsterdam.Momenteel studeert ze bij Max van Weegberg en daar voor ook bij Vayi Eva. in Budapest. Angelique was 10 jaar werkzaam bij de Hoofdstad Operette.In 1988 was zij winnares in het televisie programma ‘Una Voce Particolare’.Naast het zingen van vele Operette rollen,o.a:Hanna Glawari in Die Lustige Witwe./Viktoria in Viktoria und ihr husar./YumYum in The mikado,/Clairette in La fille de Madame Angot./Juliette Vermont in Der Graf von Luxemburg./Prinses Laya/Suzanne uit Die blume von Hawai./Annina in Eine Nacht in Venedig/ zij zong ook musicalrollen o.a Magnolia in Showboat,/Laurey in Oklahoma.Tevens versterkte zij het koor van de Nationale Reisopera bij een aantal producties.
Drie jaar was haar veelzijdig talent te bewonderen in ‘The dinershow of the Centuries’ bij Wentink Events. Zij is de vaste zangeres en oprichtster,samen met haar partner de tenor Henk Kreukniet,van het ensemble ‘Wiener Tradition’met als gast soliste Wilma Driessen,waarmee zij een groot aantal optredens verzorgt in binnen-en buitenland.Dit seizoen speelde en zong zij de rol van Lauretta in de Opera Gianni Schicchi van Giacomo Puccini bij de stichting Dell Arte. Dit jaar gaat zij alweer voor het vijfde seizoen met het succesvolle ensemble Opera della Casa op tournee. In al die jaren heeft Angelique Wardenier een groot repertoire aan klassieke en licht vocale muziek opgebouwd,zij regisseert en maakt choreografieën.

Henk Kreukniet, tenor
Henk kreeg zijn eerste muziek en zanglessen van Gerrit Zoon, componist en dirigent, later studeerde hij zang bij de bekende zangpedagoge Coby Riemersma en Opera aan het conservatorium van Maastricht. Na beëindiging van zijn studie werd hij gecontracteerd in Duitsland waar hij optrad in tal van Opera producties, van Wolfgang A.Mozart,Ludwig van Beethoven, Ermano Wolf Ferarri,Giacomo Puccini,Geatano Donizetti, etc. Daarna volgden optredens in Duitsland, België,Frankrijk,Polen en Hongarije, hij werkten in Nederland bij de Nederlandse Opera en Opera Forum (de Nationale reis Opera) alwaar hij optrad in Opera’s van Mozart,Rossini,Verdi,Puccini Bizet,Tschaikowski etc.met vele bekende Dirigenten en Regisseurs,het Limburgs Symfonie Orkest ( Opera Zuid)en de Hoofdstad Operette, intussen studeerde hij repertoire bij Renato Sabioni in Verona en bij Rösko Magda in Budapest alwaar hij een aantal jaren met succes concerten en TV optredens verzorgde. Hij trad met alle Nederlandse Radio orkesten op in tientallen concerten en TV shows van o.a.Marjon Lambriks, hij was 4 jaar werkzaam, met een eigen programma van Italiaanse Canzone’s Opera en Operette,in showprogramma’s van Wentink Events,hij treed regelmatig op met het ensemble “Wiener Tradition”waarmee al 12 jaar word getoerd langs een groot aantal Theaters en Schouwburgen in binnen-en buitenland,van dit ensemble is hij de zanger en de leider. Hij jureert,regisseert en coacht zangers.

Martin de Deugd, viool 
Vanaf zevenjarige leeftijd studeerde Martin de Deugd viool en later barokviool en volgde masterclasses bij o.a. Ida Haendel en Henryk Szeryng aan het conservatorium van Rotterdam. Vanaf 1985 tot 2001was Martin de Deugd concertmeester van de Hoofdstad Operette. Na de ontbinding van de Hoofdstad Operette in 2001 was De Deugd ook werkzaam als concertmeester van het Nederlands Promenade Orkest en The Opera Philharmonic Amsterdam.Hij trad daarnaast ook solistisch op, o.a. in; Het Concertgebouw van Amsterdam Concertgebouw De Doelen in Rotterdam, Koningin Elizabeth Zaal in Antwerpen. De Deugd speelde soloconcerten in Tokio en Nagoya - Japan en speelde recitals met de Canadese concertpianiste Patricia Parr in Toronto - Canada. Als muziekdocent heeft Martin de Deugd o.m. gewerkt aan de Sahid Kaset University en de Bangkok String Training School - Bangkok, Thailand. Martin de Deugd is in alle theaters van Nederland en België solistisch te beluisteren geweest in “DIETRICH, de Musical” naast Jasperina de Jong in de rol van Marlene Dietrich, welke hiervoor in 2002 de Dutch Musical Award ontving. De Deugd was en is bij meerdere musicals en shows concertmeester o. a. PIROUETTE 1984 met Berdien Stenberg.

Jack de Bie, pianist
Jack studeerde hoofdvak piano aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Janine Dacosta en Theo Bruins. Hij behaalde het eindexamen cum laude en ontving hiervoor tevens de grootste van de vier prijzen uit het Cuypersfonds. Na het Conservatorium volgde Jack de Bie meesterklassen bij onder andere Cyprien Katsaris, Youri Egorov en Eliana Rodriquez. Naast het geven van solorecitals is Jack de Bie een veel gevraagd en bekwaam zangbegeleider en kamermusicus. Jack de Bie vormt een pianoduo met de Nederlandse pianist/componist Nico de Rooij. Regelmatig voeren zij werken uit voor twee piano’s. Jack de Bie is de pianist van ‘Wiener Tradition’, een operette-ensemble, dat zeer succesvolle voorstellingen geeft in de kleine en grote theaters van het land.

U bent op 13 december 2009  vanaf 14.00 uur welkom in onze Salon dell’Arte, aan de Roosendaalseweg 24, in Kruisland. Het concert begint om 14.30 uur. Reageert u snel, want het aantal plaatsen is beperkt. De entree bedraagt Euro 15,00 inclusief koffie, thee, een hapje en een drankje.

Met vriendelijke groet, namens de Stichting Dell’Arte, Jan en Lia van den Brand