Op zondagmiddag 18 april 2010 presenteert Mirella Pirskanen het programma
 Vio Voce


(foto: Natalie den Hollander)

De Finse violiste en zangeres Mirella Pirskanen zingt en speelt viool gelijktijdig. Tijdens haar muziekstudie in Ljungskile, Zweden, ontdekte Mirella tijdens een spontaan experiment met het koorwerk ‘Magnificat’ van J.S Bach, dat zij gelijktijdig de hoge vrouwenstem (sopraan) op viool kon spelen en de lagere vrouwenstem (alt) zingen. Deze ontdekking was een “mind-blowing” ervaring en sinds die dag is zij dit talent verder gaan onderzoeken en haar eigen stijl gaan ontwikkelen.

Het repertoire van haar soloprogramma ‘VioVoce’ bestaat uit eigen composities en arrangementen van traditionele muziek uit Finland en Zweden. Mirella haalt de inspiratie voor haar composities uit de Oost-Europese traditionele muziek en uit de klassieke- en geïmproviseerde muziek. Naast het zingen en spelen van de viool, speelt Mirella ook de altviool. Na vele bijzondere samenwerkingen met gerenommeerde gezelschappen zoals met het wereldberoemde Cirque du Soleil, Holiday on Ice, het acrobatisch dansensemble Bencha Theater, Wintercircus Martin Hanson, Wentink Events, Holland Symfonia en Flairck, richt Mirella zich sinds begin 2009 volledig op haar eigen soloprogramma ‘VioVoce’.

Mirella trad op met programma op Festival Uitgast 2009 te Lelystad en in Duitsland op het festival ‘Kleines Fest im Grossen Park’ in Leer en Sögel.
Mirella Pirskanen (1973) werd geboren in Finland in een muzikaal gezin en begon haar vioolstudie op vierjarige leeftijd. Zij woonde 10 jaar in Zweden tussen 1988 en 1998 en studeerde af als ‘Bachelor of Fine Arts in Music’ aan het Malmö Conservatorium bij Jennifer Nuttal-Wolf. Naast haar vioolstudie volgde Mirella ook les in klassieke zang bij Britta Johansson en kreeg les in jazz-zang van Anna-Lena Tideman. In het voorjaar van 1998 studeerde Mirella aan het Utrechts Conservatorium bij Eeva Koskinen als Erasmus- uitwisselingsstudent.

Mirella verhuisde naar Nederland in 1999 waar zij woonachtig is in Amsterdam.

Voor meer informatie over Mirella en haar programma ‘VioVoce’, bezoek haar sites:
www.mirellapirskanen.com
www.myspace.com/mirellapirskanen

Reserveringen
bij voorkeur via e-mail: info@salondellarte.nl T 0167-536012 M 06-29108410.
U bent op 18 april 2010  welkom in onze Salon dell’Arte, aan de Roosendaalseweg 24, in Kruisland. Het concert begint om 14.30 uur. U bent welkom vanaf 14.00. Reageert u snel, want het aantal plaatsen is beperkt. De entree bedraagt Euro 15,00 inclusief koffie, thee, een hapje en een drankje.

Met vriendelijke groet, namens de Stichting Dell’Arte, Jan en Lia van den Brand