De sopraan Bernadette Dorhout begon haar zangstudie in Londen, waar zij gedurende twee jaar zang- en acteerlessen volgde bij Brian Galloway. Ze studeerde solozang bij Margreet Honig aan het Rotterdams Conservatorium en voltooide haar studie met de operaopleiding aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam. Ze volgde masterclasses bij o.a. Robert Holl en Horst Günther. Momenteel is de Amerikaanse sopraan Sheila Barnes haar zangcoach.

Met de rol van Infirmiera in Berio’s Un re in ascolto debuteerde Bernadette Dorhout in het Concertgebouw tijdens het Holland Festival van 1991. In de periode ’94-‘96 maakte zij deel uit van de cast van de Phantom of the Opera, de succesvolle musicalproductie van Joop van den Ende. Zij vertolkte een hoofdrol in de opera Circus van Roel van Oosten.

Naast het opera- en liedrepertoire is Bernadette ook actief op oratoriumgebied. Zij was onder andere te beluisteren in het Stabat Mater van Pergolesi, het Requiem van Mozart en het Te Deum van Charpentier. Vanaf september 2007 zal Bernadette met de Mazali Opera Singers regelmatig te beluisteren zijn in de Vondelkerk te Amsterdam.

Bernadette heeft een eigen zangpraktijk in Amersfoort

 


De pianiste Jacomijn Puite studeerde piano aan het Utrechts Conservatorium bij Ria Groot en Alwin Bär. Na haar eindexamen in 1990 volgde zij lessen bij Herman Uhlhorn en Eelko Molenaar. In 1993 voltooide ze de studie Muziekwetenschap aan de Universiteit Utrecht.

Jacomijn Puite heeft zich voornamelijk toegelegd op Liedbegeleiding. Zo gaf zij onder andere concerten met de bariton Evert Jan Nagtegaal en de tenor Hans van Dijk. Op het programma stonden bekende cycli als de Winterreise en Schwanengesang van Schubert, Dichterliebe en Liederkreis Op.39 van Schumann, de Kindertotenlieder van Mahler, de Liebesliederwalzer van Brahms, maar ook liederen van oa. Vaughan Williams, Britten en Duparc.

Behalve met zangers, werkt Jacomijn ook veel samen met koren. Zo gaf zij oa. concerten met Tiramisu uit Rotterdam, Coqu en Multiple Voice uit Utrecht en Cantate uit Gorinchem.

Als orkestpianist werd zij oa. gevraagd voor de Carmina Burana van Orff en de Psalmensymfonie van Strawinsky. Samen met dirigent Niels Kuijers organiseert zij weekenden voor vrouwenkoor met pianobegeleiding.

Naast haar werkzaamheden als pianist, is Jacomijn als docent muziek verbonden aan een middelbare school in Purmerend. Als zodanig werkt zij ook voor de Vereniging voor Huismuziek.

U bent op 30 maart 2008 vanaf 14.00 uur welkom in onze Salon Dell’Arte, aan de Roosendaalseweg 24, in Kruisland. Het concert begint om 14.30 uur. Reageert u snel, want het aantal plaatsen is beperkt. De entree bedraagt Euro 12,50 inclusief koffie, thee, een hapje en een drankje