WEBLOG van Marjolein de Wit   Wethouder Cultuur Moerdijk

Maandag vrij, dus de week begint op dinsdag. Voor de B&W vergadering is er daardoor geen agenda. Improviseren dus, maar met zo’n team is dat geen probleem. We brainstormen over de strategische visie. De collegeleden geven schoten voor de boeg. Inspirerend en uitdagend, dat is duidelijk.
Inspirerend is ook de netwerkdag van de PvdA in de Tweede Kamer. Zo’n 200 wethouders, Kamerleden, bewindslieden en andere PvdA-ers maken kennis met elkaar, lobbyen voor hun  zaken, vormen netwerken op thema’s die de komende jaren gaan spelen. Een belangrijke kracht van de PvdA is dat we in alle bestuurslagen meedoen: gemeentelijk, provinciaal, landelijk, europees. Daardoor zijn de lijnen kort en hebben we kracht om onze programma’s uit te voeren. Vooral nu we in de regering zitten zijn daartoe nog meer kansen. Jaques Tichelaar roept ons op om het regeerakkoord mee te helpen uitvoeren. Daar wil ik hard aan meewerken. Er staan immers veel PvdA punten in die goed zijn voor onze inwoners. Ook in Moerdijk moet het sterker, groener en socialer.
De week eindigt zondag heel bijzonder. Ik bezoek de korte opera ‘Gianni Schicchi  in museum Van Lien. Door de locatie en de kleinschaligheid zit ik er als toeschouwer middenin. Vrolijkheid, list en bedrog, en uiteindelijk de moraal. Zangers, musici, regisseur en anderen hebben een heerlijk stuk voor het publiek geschapen waar volop van wordt genoten. Geweldig dat Leo en Geri van Lien dit in hun prachtige museum in Fijnaart mogelijk maken. Zo zie je maar dat Moerdijk verrassende cultuurparels heeft! En dat is een mooie inspiratie voor de Cultuurnota die we binnenkort gaan maken.