TRY-OUT

Wie denkt dat opera en Musical ver van elkaar staan heeft het mis.

"Verona meets Broadway" is een concert waarin op speelse wijze aangetoond wordt dat beide theatervormen veel overeenkomsten hebben. Dus: "It's The Best Of All Possible  Worlds" (Candide).

Wat denkt u bijvoorbeeld van de opera 'Aida' van Guiseppe Verdi naast de gelijknamige musical van Elton John en Tim Rice, 'La Bohème' naast  'Rent' of 'Madame Butterfly' naast 'Miss Saigon'.

Louise Werner, Rudolf Ruivenkamp, Pauline du Bois & Rolf van Rijsbergen zijn 4 zangers die hun sporen hebben verdiend in respectievelijk de opera en musical wereld. Zij hebben samen met pianist Cas Straatman de handen ineengeslagen om de mooiste opera en musical melodieën samen te brengen in één concert. Naast het genoemde repertoire zult u ook kunnen genieten van vele andere bekende opera en musical melodieën.De operazangers:
Louise Werner & Rudolf Ruivenkamp
Louise en Rudolf ontmoetten elkaar ( hoe kan het ook anders) op het toneel, tijdens een productie van 'Der graf von Luxemburg' in Duitsland. Ze vertolkten de twee hoofdrollen. Beiden waren toen midden in hun carriere.

Al gauw werd duidelijk dat ze bij elkaar hoorden; en zo kwam het dat ze vanaf die tijd in vele binnen- en buitenlandse producties samen hebben gezongen tot aan Japan toe.

Tegenwoordig wonen ze in Enschede, waar ze naast hun concerten en gastspelproducties een lespraktijk hebben. Ze geven zanglessen en workshops in het acteren voor zangers.

De musicalzangers:
Pauline du Bois & Rolf van Rijsbergen
Pauline en Rolf komen uit de musicalwereld. Ze ontmoetten elkaar toen Rolf kwam invallen bij de ABBA bootleg groep Voulez Vous, waar Pauline vast deel van uitmaakt als Frida.

Deze groep is een act die ontstaan is naar aanleiding van de musical The Dancing Queens, een musical over 4 ABBA fans doorspekt met de grote ABBA hits. Een voorloper van de nu zo populaire musical Mamma Mia!, een musical waarvan toen nog totaal geen sprake was. In deze musical speelde Pauline ( naast de 'rol' Pauline) de rol van Frida.

Beiden treden regelmatig op met de musical formatie Friends in Concert en worden ook vaak gevraagd als solist, o.a. bij concerten met harmonie en fanfare orkesten door heel Nederland.

U bent op zondagavond 24 mei  2009   welkom in onze Salon dell’Arte, aan de Roosendaalseweg 24, in Kruisland. Het concert begint om 19.30 uur. Reageert u snel, want het aantal plaatsen is beperkt. De entree bedraagt Euro 12,50 inclusief koffie, thee, een hapje en een drankje.

Met vriendelijke groet, namens de Stichting Dell’Arte, Jan en Lia van den Brand