In dit concert duiken wij in de wereld van de klassieke Spaanse muziek. Liefde, haat, trots, aantrekken en afstoten, passie: het is muziek van grote emoties, maar ook van verfijning en ritme. Met de liederen van Enrique Granados zien wij de mannelijke Majo’s en gracieuze Maja’s uit de stad Madrid van een eeuw geleden voor ons verschijnen. De componisten Manuel de Falla, Joaquin Turina en Garcia Lorca hebben hun oorsprong in Andalusië, een smeltkroes van de Spaanse, Arabische en zigeunercultuur. Joaquin Turina was zijn leven lang verliefd op zijn geboorteplaats Sevilla, wat duidelijk te horen is in zijn composities. Garcia Lorca en Manuel de Falla waren vrienden van elkaar, zochten de bevolking op in Andalusië en noteerden de liederen, die de mensen voor hun zongen. Deze liederen arrangeerden zij, ieder op zijn eigen manier, voor zang en piano. De ‘Cançiones Españolas Antiguas’ van Garcia Lorca worden door Andrea Wittchen authentiek uitgevoerd met zang, flamencodans en castagnette-spel, zoals het in de tijd van Lorca zelf ook gedaan werd. Jack de Bie begeleidt aan de vleugel, maar speelt ook karakteristieke piano-solo stukken van o.a. Joaquin Turina en Enrique Granados.
Het programma 

ANDREA WITTCHEN
is zowel concert- en operazangeres (sopraan) als ook mime-actrice. Zij volgde opleidingen in Noorwegen, Duitsland en Nederland op het gebied van muziek en theater. In Nederland studeerde zij hoofdvak zang (klassiek) aan de Hoge School voor de Kunsten Utrecht bij Marianne Blok. Hiervóór studeerde zij aan de Mimeopleiding op de Theaterschool van de Hogeschool voor de Kunsten Amsterdam. Beide opleidingen sloot zij met succes af. Na haar zangstudie liet zij zich enkele jaren coachen door Paula de Wit in Amsterdam. Andrea Wittchen nam als zangeres actief deel aan masterclasses als de Springiersbacher Meisterkurse in Duitsland, de masterclass Italiaans Belcanto op het Belcanto Festival in Dordrecht  en recentelijk aan de Nordfjord International Opera Workshop in Noorwegen, waar zij werkte met de Noors-Italiaanse sopraan Elizabeth Norberg-Schulz en de Italiaanse dirigent Dante Mazzola, die verbonden is aan het operahuis La Scala in Milan. Behalve het geven van concerten in binnen- en buitenland heeft Andrea Wittchen ook gewerkt als zangeres en actrice in verschillende theaterproducties. Zij werkte o.a. bij de gezelschappen BEWTH, en het Griftheater in Amsterdam, en in Parijs bij het Franse gezelschap ‘Théatre du Mouvement’, waarmee zij op tournee ging door Europa.
 
U bent op 25 november 2007 vanaf 14.00 uur welkom in onze Salon dell’Arte, aan de Roosendaalseweg 24, in Kruisland. Het concert begint om 14.30 uur. Reageert u snel, want het aantal plaatsen is beperkt. De entree bedraagt Euro 12,50 inclusief koffie, thee, een hapje en een drankje.