Het kwartet Pretapartir bestaat uit zangeres Diet Gerritsen, celliste Miriam Kroeze, bassist Ruud Ouwehand en pianist Frank Deiman. Samen nemen ze de luisteraar mee op reis met weemoedige liederen van Kurt Weill, Joaquin Rodrigo, Leonard Bernstein en anderen. Liederen van verlangen naar een verre geliefde, of een andere, betere plek op de wereld. En tegelijk liederen waarvan je zou willen dat ze nooit eindigen.
 
Frank Deiman, geboren 1958, studeerde piano (A,B) aan het Twents Concervatorium, tevens behaalde hij daar zijn praktijkdiploma koordirectie. Vervolgens studeerde hij orkestdirectie aan het Conservatorium Hogeschool Enschede.
 • Dirigent: dirigent van velerlei koren waaronder:
  -1984-1990 Toonkunstkoor Doetinchem e.o. (o.a. Haydn; Schöpfung, Mozart: Requiem, Krönungsmesse)
  -1986-1994 Koor van het 4 Mei Projekt te Groningen (projektkoor, veel moderne muziek)
  -1986-2001 Vocaal Ensemble Ex Arte te Enschede (kamerkoor, geschoolde stemmen, muziek uit alle tijden)
  -1996/1997/1998 dirigent en organisator van voorstellingen en CD-opname van de 'Nederlandse Carmina Burana' (muziek van Carl Orff, tekstvertaling van Willem Wilmink), met 4 koren, ballet en ensemble
  -1999-heden Toonkunstkoor Deventer (o.a. Bach: Mattheus Passion, Brahms: Deutsches Requiem, Händel:Messiah, Verdi: Requiem)
  -2000-2005 dirigent kamerorkest Friends of Art
  -2003-2004 oprichter en dirigent Multicultureel koor Intervocaal in Enschede
 • Docent:
  -1998-heden docent piano, liedbegeleiden en ensembleleiding aan het Conservatorium te Enschede
  Pianist:
  -begeleider van zangers en instrumentalisten in klassieke en lichte muziek
  -1989-1999: pianist in de theatervoorstellingen van Willem Wilmink
  -2001: pianist in voorstelling Voor de Eeuwigheid, 100 jaar Nederlands cabaret
 • Muziektheater:
  muzikaal leider van theatervoorstellingen in de amateurvoorstellingen van theater Concordia in Enschede
  -1986: Het Twents Paradijs, 1988: Poëzie-projekt, 1991: Blut am Halz der Katze, 2000: Wie weet waar Willem Wilmink Woont, op CD verschenen
  -1993: bij de voorstelling Peer Gynt in de Engelenbak te Amsterdam
  -1993-heden als componist/arrangeur bij voorstellingen van Opera Educatief (leider: Jan de Boer)
  -1998/1999: De Pathmosprinses, eigen productie
  -1999/2000: B@rbier.nl, nederlandse bewerking van Rossini's Barbier van Sevilla in eigen arrangement (voor oper@inema)
  -2001: samenstelling en coaching muziek bij Romeo en Julia, productie van de Universiteit Twente
  -2002/2003: compositie/muzikale leiding Meralda, productie van Oper@inema
  -2003: arrangeur/muzikale leiding Anatevka, productie van het Vestzaktheater, Enschede
  -2003/2004: muzikale leiding musical Metropolis, Vestzaktheater Enschede
 • Componist:
  -Diverse composities voor koor en ensemble, o.a. geschreven voor het Koor van het 4 Mei Projekt te Groningen
  -Als schrijver van muziek bij teksten van Willem Wilmink t.b.v. diens theatervoorstelling en de schoolvoorstelling met de band Quasimodo
  -Muziek van musical "De Pathmosprinses" op tekst van Willem Wilmink, première januari 1999, op CD verschenen, 2005 tv-registratie + dvd
  -Muziek van de kinderopera "Meralda" op tekst van Willem Wilmink, première september 2002 (voor oper@inema)
 • Organisatie:
  -1990-1998 Pr-functionaris en medewerker onderwijsorganisatie aan het Conservatorium Hogeschool Enschede.
  -2003-heden Coördinator afdeling Docent Muziek Conservatorium Enschede

Diet Gerritsen
De sopraan Diet Gerritsen studeerde zang aan het Twents Conservatorium te Enschede bij Anne Haenen en behaalde daar het diploma Uitvoerend Musicus. Na haar studie volgde zij lessen bij Noëlle Barker, David Mason, Julius Best en Ank Reinders. Naast haar plaats in het koor van de Nationale Reisopera geeft Diet Gerritsen regelmatig workshops op het gebied van stemvorming en ademhalings techniek in Nederland en Duitsland.
Ze is dirigent van het koor Intervocaal, een nieuw Enschedees multicultureel ensemble.
Zij zingt kamermuziek in velerlei samenstelling, zoals het Lachner Trio (zang, hoorn en piano), met de pianiste Bernadette van Agt treedt ze regelmatig op met het programma "In de kinderkamer" met liederen van Moessorgsky en Prokovief.

Ook soleert ze regelmatig in oratoria en bij koorconcerten, tot haar repertoire behoort o.a. de Messiah van Händel, de Schöpfung van Haydn, het Requiem van John Rutter, het Gloria van Poulenc, het Gloria van Vivaldi en vele Bachcantates. In de opera Hoffmanns Erzählungen van Offenbach, die Willem Wilmink ter gelegenheid van zijn 60ste verjaardag vertaalde, zong zij met groot succes de rollen Stella, Olympia én Guilietta. Ze zong, ook in een vertaling van Willem Wilmink, " Euredice" uit Orpheus in de onderwereld van Offenbach. Diet Gerritsen zong de titelrol in de volksmusical "De Pathmosprinses" van Willem Wilmink en Frank Deiman. In het operafestival in Enschede was zij Rosina in de voorstelling www.b@rbier.nl. Zij zong Meralda in de landelijke tournee van de gelijknamige familie-opera van Frank Deiman op tekst van Willem Wilmink. Diet Gerritsen is als actrice te zien in de rol van Fenna in de regiosoap van RTV Oost: Van Jonge Leu En Oale Groond. Terug

Miriam Kroeze (1960 Enschede)
Studeerde Schoolmuziek aan het Twents Conservatorium in Enschede.
Ze is als vakleerkracht en kunst- en cultuurcoördinator werkzaam in het basisonderwijs, waar ze ook de stages begeleidt van de studenten "Docent Muziek" van ArtEZ Conservatorium Enschede.
Als celliste speelde ze in het "Twentsch Kantate Gezelschap", werkte mee aan de productie "Monodwaas van licht" met zanger Max van Weegberg.
Ze verzorgde de cellobegeleiding op de CD "Secret Love" van de popgroep Romeo en werkte mee aan de in 2005 uitgekomen CD van Soesja Citroen: "Don't cry baby".
Miriam speelt in verschillende formaties waarbij het begeleiden van zangers en zangeressen haar voorkeur heeft. Terug

Ruud Ouwehand (1958 Amsterdam)
Afgestudeerd aan het Hilversums Conservatorium contrabas lichte muziek in 1985. Sindsdien docent contrabas, basgitaar, solfège, harmonieleer, combocoaching en methodiek aan de conservatoria van Enschede en Amsterdam.

-Speelde o.a. met Ferdinand Povel, Theo Loevendie, Soesja Citroen, Chet Baker, Archie Shepp, Nedly Elstak, Greetje Kauffeld, Rivertown Jazzband etc. etc.
-Van 1994-2002 lid van het kwartet van Armando (cd 'the Violinist' bekroond met een Edison)
-Sinds 1995 trio Bart van Lier, Peter Nieuwerf, Ruud Ouwehand.
-trio Rachel Gould
-Soesja Citroen band (edisonnominatie 2002), Piet Noordijk New Quintet
-Div. platen en cd's
-tournees o.a. Moskou, Berlijn, Lissabon, Parijs, Amsterdam, Antwerpen, Indonesië
-Festivals in binnen en buitenland (o.a. North Sea Jazz, Jazz at the Bouwmeester, Hoffestival, Kiel Jazz-Tage Jakart, etc.)
-Veelgevraagd sessie-muzikant
-Organiseert sinds 1990 concertseries met diverse grote jazzmusici uit binnen en buitenland in Jazzclub de Tor Enschede samen met Peter Nieuwerf onder de naam: 'Ruud Ouwehand Presenteert………..'
-Sinds juni 2005 programmeur Jazzclub De Tor in Enschede
Terug

U bent op 8 oktober 2006 vanaf 14.00 uur welkom in onze Salon Dell’Arte, aan de Roosendaalseweg 24, in Kruisland. Het concert begint om 14.30 uur. Reageert u snel, want het aantal plaatsen is beperkt. De entree bedraagt Euro 12,50 inclusief koffie, thee, een hapje en een drankje