Marlies de Waard (Alt) brengt in de Salon Dell'Arte een muzikaal theatraal programma, ze zingt chansons, klassieke liederen en opera-aria's. Hierbij weet ze met haar humor en improvisatietalent het publiek direct te boeien en bij de act te betrekken. Marlies heeft met haar programma's een solide basis gevormd, een unieke formule en eigen stijl, die zich nog steeds verder ontwikkelt.
Marlies speelt en zingt in 2007 een komische dubbelrol in de Muziektheatervoorstelling "Gianni Schicchi" in de coproductie van de Stichting Dell'Arte en de Stichting Oogst Muziektheatermakers.

Marlies de Waard, geboren in Zeeuws-Vlaanderen, heeft een ruime ervaring in het theater. Zij volgde de opleiding aan de Akademie voor Expressie door Woord en Gebaar te Utrecht, waarna zij als actrice werkzaam was bij onder andere theatergroep Genesius, de Noordelijke Toneelvoorziening en Theater te Water te Groningen.
Behalve bijscholingen in tekstschrijven, stemvorming, clownstechnieken en mime, deed zij de opleiding koordirectie. Naast haar vele optredens en werk als koordirigent, studeerde zij voor het staats-examen Conservatorium Solozang. Een voor haar belangrijke zangpedagoge was Aafje Heijnis, bij wie zij een aantal jaren lessen volgde voordat zij in 1996 afstudeerde.
Inmiddels werkte zij als soliste mee aan diverse ensembles met koor en orkest: onder andere aan de Johannes Passion, cantates van Bach, de Elias van Mendelssohn, de Vespers van Rachmaninoff, en diverse missen van Beethoven en Rossini. Zij zong met het PAN-koor en orkest "Die sieben Todsünden" van Weil/Brecht en vertolkte de rol van Mother Goose in Strawinsky's opera "The rake's Progress" in Spanga. Regelmatig brengt zij liederenprogramma's of een 0pera-act die zij voor speciale gelegenheden samenstelt.

Opera della Casa
Haar ervaring als actrice en zangeres brachten haar in 1994 tot het oprichten van het gezelschap Opera della Casa. Daarin komen haar zang- en acteerkwaliteiten ruimschoots tot hun recht.

Chaya Schim van der Loeff
De pianiste Chaya Schim van der Loeff heeft ruime ervaring in kamermuziek en liedbegeleiding. Zij studeerde aan het Conservatorium te Groningen, o.a. bij Thom Bollen, waar zij zangstudenten begeleidde bij hun afstudeerconcert. Verder maakte zij deel uit van de cabaretgoep Typisch en was jarenlang de vaste pianiste bij Opera della Casa. Daarnaast was zij gastpianiste bij o.a. het zigeunergezelschap Romanesca. In de rol van pianodiva Colette de la Côté, begeleidt zij 'haar gasten' die zij uitnodigt voor speciale gelegenheden en concerten. Chaya Schim van der Loeff, die zich als een vis in het water voelt wanneer humor en de wisselwerking met het publiek 'in het spel' zijn, werkt regelmatig mee aan de liederenprogramma's en muzikale Opera-acts met Marlies de Waard.


U bent op 7 januari 2007 vanaf 14.00 uur welkom in onze Salon dell’Arte, aan de Roosendaalseweg 24, in Kruisland. Het concert begint om 14.30 uur. Reageert u snel, want het aantal plaatsen is beperkt. De entree bedraagt Euro 12,50 inclusief koffie, thee, een hapje en een drankje.