Chi-Han Chai en Hugo Holleman brengen op 5 november 2006 in Salon Dell'Arte een programma ten gehore met o.a. sonates van Mozart, Ravel, Beethoven en Fauré

Hugo Holleman studeerde viool aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Zijn docenten waren o.a. Bouw Lemkes en Rostislav Dubinsky. Tijdens zijn studietijd speelde hij in het ensemble van Reinbert de Leeuw dat in die periode Nederlandse premiéres gaf van werken van Varése, Satie en Schönberg.

Hij maakte 12 jaar deel uit van het Nederlands Kamerorkest te Amsterdam en speelde in verschillende Nederlandse orkesten, waaronder het Concertgebouworkest. Gedurende deze periode studeerde hij verder bij Jean-Jacques Kantorow en Herman Krebbers.
In 1976 speelde hij de Nederlandse premiére van Ravel Sonate Postume voor NOS-radio en in 1986 had hij met het Bohemia Trio voor de VPRO-radio de Nederlandse primeur van Trio Postume van Debussy.

Gedurende het seizoen 1988-1989 werd hij door het Ministerie van Onderwijs uitgezonden naar Indonesie. Aan het Conservatorium van Yogyakarta aldaar was hij docent viool/kamermuziek. Hij dirigeerde het Nusantara Chamber Orchestra waarmee hij tevens diverse malen solistisch optrad met vioolconcerten van Vivaldi, Beethoven en Bruch.

Tegenwoordig woont Hugo Holleman in Nijmegen, waar hij 6 jaar directeur was van het Gelders Muziek Collectief. Vanaf 2003 verdeelt hij zijn tijd tussen het geven lessen in viool, altviool en repertoirestudie bij Cultura Ede en het spelen van diverse kamermuziek.

Chi-Han Chai werd in Taiwan geboren en begon op zijn vijfde jaar piano te spelen.
Na de studie muziekpedagogie aan Taipei Municipal Teachers College, gaf hij muzieklessen op een basisschool.

In 1997 vertrok hij naar Europa om piano te studeren bij mevrouw Wan-Ing Ong en Prof. Andrzej Ratusinski aan de Staatliche Hochschule für Musik und Darstellende Kunst Stuttgart. Gedurende deze studie begeleidde hij zanglessen voor opera en liederen. Na twee jaar behaalde hij het diploma muziekleraar(hoofdvak piano) met de hoogste waardering. In augustus 1999 gaf hij een uitvoering van Mozart´s pianoconcerto KV414 met het Wasserburger Kammerorchester.

Aansluitend vervolgde hij zijn studie bij Prof. Klaus Kaufmann en Prof. Alfons Kontarsky aan de Universität Mozarteum Salzburg die hij met twee graden "Magister der Künste" in de vakken pianopedagogie en pianokamermuziek afrondde. In deze periode treed hij regelmatig op als solo- en kamermuziekpianist in Duitsland en Oostenrijk.

Sinds 2003 woont Chi-Han Chai in Nederland, en concentreert zich op pianokamermuziek en liederbegeleiding. Gedurende het seizoen 2004/2005 was hij repetitor bij Stichting Klein Podium bij de Opera "Johnny Falstaff". Momenteel is hij als muzikaal begeleider werkzaam aan het Rotterdamse dansacademie en pianodocent bij Cultura Ede.

 

U bent op zondagmiddag 5 november 2006 vanaf 14.00 uur welkom in onze Salon Dell’Arte, aan de Roosendaalseweg 24, in Kruisland. Het concert begint om 14.30 uur. Reageert u snel, want het aantal plaatsen is beperkt. De entree bedraagt Euro 12,50 inclusief koffie, thee, een hapje en een drankje.

Met vriendelijke groet, namens de Stichting Dell’Arte, Jan en Lia van den Brand